Tarif Gönder

Sırrı Lezzetinde, Mantar Yemeği Tarifi

23.01.2019
Sırrı Lezzetinde, Mantar Yemeği Tarifi
Oylanıyor
0 (0 oy)

Ne sebzedir o, ne de et… İkisinin ortası, çok faydalı bir besindir. Protein dendiğinde akla ilk gelenlerdendir. Etlerle bile yarışabilecek güçtedir.

Çok çeşitli yemekler yapabilirsiniz mantar ile. Makarnaya yakışır, böreklerin içerisine yakışır, etlerle de çok güzel sote yapabilirsiniz. Ayrıca, ete alternatif olarak karşımıza çıkıyor ve daha ekonomik olması hasebiyle de tercih sebebi oluyorlar.

Mantarı pişirirken çok ya da az pişme sorunu ortaya çıkabiliyor. Ya da suyunu salarak istediğimiz kıvamı yakalayamayabiliyoruz. Bu gibi durumlar için verdiğimiz tarifteki püf noktalarını es geçmemenizi tavsiye ederiz.

Yemek pişirmek bir sanattır ve bu işin de sırları vardır bir takım. En basiti, birçoğumuz evimizde mantarı tüketmeden önce yıkarız. Oysaki mantarlar yıkanmadan silinerek ya da üst kısımları alınarak tüketilmesi gereken besinlerdir.

Lafı fazla uzatmadan tarifimize geçelim hanımlar. Buyurun Mantar Tarifimize!

Sırrı Lezzetinde, Mantar Yemeği Tarifi için Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sırrı Lezzetinde, Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı

1

Mantarların sap kısımları çıkarın. Islak bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla mantarları güzelce silin.

2

Güzelce silinen mantarları çok ince olmayacak şekilde hafif iri bir biçimde doğrayın. Demir döküm ya da yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın.

3

Kısık ateşte açın ve içerisine zeytinyağını ilave edin. Zeytinyağı kızdığında ve tava güzelce ısındığında içerisine doğranmış mantarları ilave edin.

4

Orta ateşe alın ve üzerine az miktarda tuz atın ve bu şekilde bir süre pişmeye bırakın. İlk attıktan sonra karıştırmamaya özen gösterin.

5

Bir tarafının rengi hafif değiştiğinde karıştırın ve üzerine tereyağını ilave edin. Hafif karıştırarak soteleyin.

6

Üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Ortalama 10 dakikalık yavaş yavaş pişirme sürecinin sonunda ocaktan alın ve üzerine tuz, karabiberini ilave edin. Servis edin.

Püf Noktası: Mantarları yıkarsanız kirleri içlerine çeker ve asıl tatlarını kaybederler. Bu yüzden silerek kullanmak çok önemli. Mantarları pişirirken sürekli karıştırırsanız sularını salabilir ve farklı bir tat bırakabilirler.

Pişirme Önerisi: Dilerseniz içerisine et ya da farklı sebzeler ekleyerek de pişirebilirsiniz.

Servis Önerisi: Üzerine rendelenmiş parmesan ya da kaşar peyniri, kurutulmuş kırmızı biber ve incecik doğranmış yeşil soğan ilave edebilirsiniz.
YORUMLAR